O MNIE

17:51
Mam na imię Patrycja i z wykształcenia jestem magistrem Technologi Żywności i Żywienia Człowieka, a także Dietetyki.
IMG_9826
Kocham gotować oraz wszelką aktywność fizyczną. Od ćwiczeń siłowych przez bouldering aż do biegania. Do tego możemy dodać czytanie książek, oglądanie seriali czy też robienie zdjęć. 
Skąd ta pasja?
Zamiłowanie do gotowania było u mnie zawsze. Pierwszy pomysł dietetyki pojawił się w klasie maturalnej. Jednakże mój los skończył się inaczej (zawsze mając z tyłu głowy dietetykę) i ukończyłam studia inżynierskie na Towaroznawstwie, który był spokrewniony z żywnością, ponieważ nauczył mnie jak zarządzać jakością żywności.
Wtedy pojawiła się kolejna szansa na dietetykę- studia magisterskie. Niestety inżyniera ukończyłam w styczniu, a dietetyka zaczynała się w październiku, więc wybrałam Technologię Żywności, oczekując niecierpliwie na październik. I tak w październiku zaczęłam drugi kierunek studiów magisterskich- dietetykę. Od tamtej pory zakochałam się w niej jeszcze bardziej. Uczęszczałam na szkolenia, kursy. Czytałam artykuły naukowe, aż pewnego dnia powstało to miejsce. 

Co tutaj znajdziecie?
Przede wszystkim wartościowe informacje. Wnioski z różnego rodzaju artykułów (ponieważ przeciętnemu Kowalskiemu nie chce się szukać w internecie naukowych artykułów, tłumaczyć ich i jeszcze wyciągać wnioski). Oprócz tego będą tutaj też zdrowe i przede wszystkim proste przepisy oraz ciekawostki dietetyczne i porady dla każdego.
Processed with VSCO with hb2 preset
Mam nadzieję, że jeżeli już tutaj trafiłeś, to zostaniesz ze mną na dłużej, do czego serdecznie zachęcam.

Ukończone kursy i szkolenia
05.2014- Centrum szkoleniowo-edukacyjne P&M Management "Kurs doradcy dietetycznego"
07.2017- Akademia Dietetyki Klinicznej "Vademecum Dietetyki klinicznej. Dieta w chorobach tarczycy, PCOS i insulinooporności według Evidence Based of Nutrition"
07.2017- KcalMar pro "Dieta bezglutenowa bez wymówek- jak nie przeoczyć celiakii oraz jak zapewnić pacjentom zdrowie na długie lata"
09.2017- Akademia Dietetyki Sportowej "Konferencja dietetyki sportowej"
11.2017- Rajd Nowoczesnej dietetyki "Pacjent z insulinoopornością w gabinecie dietetyka"
11.2017- Rajd Nowoczesnej dietetyki "Immunożywienie osób aktywnych fizycznie"
11.2017- Rajd Nowoczesnej dietetyki "Holistyczna diagnostyka w chorobie Hashimoto- infekcje, koinfekcje oraz metale ciężkie jako czynniki spustowe"
11.2017- Rajd Nowoczesnej dietetyki "Zespół jelita drażliwego- diagnostyka i dietoterapia"
11.2017- Rajd Nowoczesnej dietetyki "Praktyczne zalecenia żywieniowe w chorobach tarczycy"
12.2017- Premium Sport Academy "Clinical Nutrition"
07.2019- Premium Sport Academy "Szlachetne zdrowie- choroby jelit"
01.2020- Warsztat Nauki "Tłuszcze, z czym to się je?"

Brak komentarzy:

Obsługiwane przez usługę Blogger.